Банкеръ Daily

Общество и политика

Десислава Иванчева: Полицията и прокуратурата не са честни и отговорни

Не сме корумпирани и че рано или късно ще докажем своята невинност. Това заявиха бившата кметица и зам-кметица на "Младост" Десислава Иванчева и Биляна Петрова пред bTV.

"Ако си гузен, ти ще си по-тих от тревата. Ако си корумпиран, няма да воюваш с всички, няма да отстояваш правата на хората. Хора, вярвайте, бъдете с нас, рано или късно ще докажем, че сме прави", призова Иванчева. 

Екскметицата описа ареста като много по-тежък и по-вредящ, отколкото самият затвор. "Чувстваме се дискриминирани. Има само един затвор за жени – в Сливен, което е вид дискриминация. Не може всички от цяла България да се събираме  на едно място, а мъжете да имат почти във всяка област затвор. Нямаме равен старт с г-н Дюлгеров, тъй като той е в София – там, където си живее, ще може по всяко време да си вижда защитниците, има право на отворен престой, комуникира, движи се, има час и половина повече престой навън, има топла вода, има осветление", посочи тя. 

Иванчева добави, че не разполагат с топла вода, И допълни, че "стоим на аварийно осветление. 23 часа стоим затворени на аварийно осветление, това е кошмар. Без възможност да се проветряват помещенията, без никакъв слънчев лъч, това просто е побъркващо".

С Петрова твърдят, че прокуратурата е благосклонна към бизнесмена Александър Ваклин, който подаде сигнала за подкуп срещу тях и който свободно разгласявал данни по делото.

"Не съм корумпирана, във всяко заседание категорично отричаме да сме искали такъв подкуп - подчерта Десислава Иванчева - Това е офанзива на група строители, които не са съгласни, че спазваме правилата на ЗУТ, които са свикнали да си плащат напред и да получават услуги, но в нашия район няма такива неща. Ние не правим така”.

"Живеех в свят, в който си мислех, че полицията и прокуратурата са честни и отговорни, а се оказа, че не е така. Вярвам в българското правосъдие и българския съд. Не вярвам в прокуратурата и не вярвам на следователите", категорична беше Иванчева

"Рано или късно, ние ще докажем нашата невинност и че никога не сме искали подкуп или дар. Искали сме единствено и само площадки, озеленяване, саниране", каза още Иванчева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във