Банкеръ Daily

Общество и политика

Депутатът от БСП Георги Стоилов: Брат ми е на лечение в чужбина

Брат ми е на лечение в чужбина. Това научих от защитата. Инстанцията Специализиран съд е уведомена за това още вчера. Както казаха и главният прокурор, и министърът – брат ми легално е напуснал страната. Това заяви депутатът от БСП Георги Стоилов пред Нова телевизия по повод скандала в Народното събрание в резултат на информацията, че  брат му Илия Стоилов е избягал в чужбина.

Лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви: „Въпросният брат на вашия депутат е обвинен за рекет, изнудване, побоища, организирана престъпна група. Предстои гледането на тази мярка пред Апелативния специализиран съд. Има като твърдение, че е напуснал страната с огромна сума пари за Чехия”.

Георги Стоилов обясни, че е обект на политическа поръчка.

„Говорих със защитата, за да ми обяснят какво става. Според тях това е политическа поръчка. Цялото това нещо се базира на случки от 2015 г., които са прекратявани многократно от прокуратурата. Основните потърпевши, които се водят, са разследвани за системни кражби от заведения. Срещу тях ще има обвинения скоро”, заяви още Стоилов. 

Според него липсват всякакви данни за престъпленията, в които е обвиняван брат му. 

„Самият прокурор в момента е разследван за системни професионални нарушения”, коментира Стоилов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във