Банкеръ Daily

Общество и политика

"Демократична България" поиска оставката на Фандъкова

"Демократична България" поиска оставка на столичния кмет Йорданка Фандъкова заради ремонта на улица "Граф Игнатиев". 

"Ремонтът на центъра на София, който трябваше да се превърне във вашата "перла в короната", стана естествена емблема на управлението на ГЕРБ.  Струващ повече от 24 милиона, той нанесе непоправими щети на облика на столицата на България. След като повече от година, градът беше под обсада, създаден беше хаос, затруднено беше движението, нанесени бяха непоправими щети на бизнеса – днес се изправяме пред "видимите резултати" от вашата дейност", гласи позицията на съюза между ДСБ, "Да България" и "Зелените".

Те подчертават, че не става дума само за отделни нередности или пропуски, а за изначално опорочен проект. Зад загражденията лъсна плодът на вашето корупционно, безотговорно и некадърно управление.

От политическия съюз добавят, че след 12 години начело на града Фандъкова е произвела "окончателното доказателство за пълната си несъстоятелност като кмет и за липса на воля да се преборите с корупцията и приятелите на своя истински ръководител Бойко Борисов." 

"Самият факт, че този погром се изпълнява от "Джи Пи Груп", която в момента е обект на скандални разкрития, показва дълбоките корупционни корени на вашия модел на управление", изтъкват демократите, визирайки журналистическите разследвания на "Биволъ". 

Според Атанас Атанасов, Христо Иванов и компания столичният градоначалник е предал предадохте всички очаквания и надежди на столичани, София да се превърне в европейска столица.

"... дайте си сметка, че Всеки, който днес минава по обезобразените улици на града ни, изпитва дълбоко чувство на срам, особено ако е гласувал за вас. Осъзнайте, че ставате все по-голяма пречка за живота на града, с тоталната си липса на визия за развитието му. Списъкът със строителните и управленски провали в София е огромен, но след фиаското с разрушаването на духа на градския център, вие нямате друг изход освен да си подаде оставката. Това е единствената възможна форма за поемане на отговорност. Изправете се пред гнева на гражданите на София. Ако имате поне малко достойнство си тръгнете сега! Вече само така можете да бъдете полезна. С този погром управлението на ГЕРБ в София приключи. Идва време демократичната общност да върне на софиянци тяхната европейска столица", завършва призивът за оставка.

На 5 октомври в 12.00 часа пред сградата на Столична община ще се проведе протест срещу некачествените ремонти, организиран в социалните мрежи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във