Банкеръ Daily

Общество и политика

Цветанов за Радев: Той е политически опонент, не държавен глава

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов оцени президента Румен Радев като политически опонент, а не като държавен глава. "С военния си манталитет той показва, че не зачита правовия ред в страната", отбеляза Цветанов. 

Коментарът му идва след дни на допълнително напрежение между Радев и управляващите, които си размениха взаимни обвинения в покровителство над Митьо Очите. Президентът прогнозира, че милиардите за превъоръжаване на армията ще бъдат изхарчени непрозрачно, а ГЕРБ защитават тезата, че Румен Радев иска правителството да падне и да проведе политическа чистка чрез служебен кабинет.

"Не прави чест на Румен Радев непрекъснато да се изказва негативно както за премиера Борисов, така и за ГЕРБ. Той трябва да работи на надпартийно ниво и да допринася за утвърждаването на позицията на България като сериозен фактор на Балканите, което бе постигнато по време на председателството на Съвета на ЕС", коментира във вторник Цветан Цветанов. 

Цветанов подчерта, че БСП трябва да дават сериозни обяснения за това как са финансирани своите предизборни кампании, защото досега посланията от техния лагер били доста противоречиви.

"В един момент бе направен опит Митьо Очите да бъде пришит на ГЕРБ. Напомням, че докато аз бях министър директорът на ОД на МВР – Бургас Милен Димитров бе човекът, който извърши много сериозна оперативна дейност, която в крайна смета доведе до осъждането на Митьо Очите. Когато обаче кабинетът "Орешарски" дойде да власт, Димитров бе уволнен", изтъкна Цветанов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във