Банкеръ Daily

Общество и политика

Цветанов убеден, че Русия ще опита намеса в изборите ни

Председателят на парламентарната група Цветан Цветанов е убеден, че Русия щяла да направи опит за намеса в изборите за Европейски парламент през май. 

Цветанов отново потвърди, че през следващата седмица Комисията за контрол над службите ще изслуша компетентните институции за отравянето на бизнесмена Емилиян Гебрев и възможната връзка със случая "Скрипал". 

"Когато излиза такава информация в определени медии, съвсем нормално и закономерно е парламентът да има съответната информираност от компетентните органи. Затова в четвъртък ще има такава среща… Убеден съм, че по този начин ще можем да ограничим възможността за някакви спекулации и че ще може да се говори по същество и за взаимодействието, което имаме с нашите европейски партньори", заяви Цветанов пред bTV. 

Комисията ще се опита да установи дали има съвпадение на датите и периодите, в които е посещавал страната ни и Великобритания. 

"За Великобритания вече е установено, че е имало присъствие на този служител на службите на Русия. Ако има подобно присъствие в същия период в България, когато съвпада с казуса "Гебрев", тогава ще има много интересни въпроси, които ще бъдат зададени на компетентните органи и на тези, които трябва да отговорят", добави Цветанов. 

Според него информацията за изнасяне на активи от Венецуела към България изглежда част от хибридна война. Цветанов обаче не не изключва вероятността венецуелските власти да използват подобни подходи за изнасяне на държавни средства зад граница

Facebook logo
Бъдете с нас и във