Банкеръ Daily

Общество и политика

Цветанов: Трябва да се съобразим с волята на избирателя от референдума

Това е силата на демокрацията. Референдумът е част от обхвата на правовата държава. И когато са гласували над 2 500 000 граждани, ние трябва да се съобразим с волята на избирателя. Това заяви в интервю за вестник "БАНКЕРЪ" заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Той посочи, че ГЕРБ не е защитник и не е защитавала мажоритарната система нито преди, нито по време на референдума, който се проведе съвместно с изборите за президент през ноември 2016 година. 

"Българските избиратели - суверенът на държавата, се произнесе, няма как да се отнесеш пренебрежително към 2 500 000 граждани. Дали ни харесва, или не - това няма никакво значение.", категоричен бе Цветанов.

Относно намаляването на партийната субсидията, отпускана на политическите формации от държавата, председателят на парламентарната група на ГЕРБ каза следното: "Този въпрос също може да бъде възприет повече популистки. Но това беше решението на хората. Което означава, че политиците не са могли да защитят тезите си. Или тези, които са плащали, за да оборят тезите на политиците, са успели."

Цветанов подчерта, че до момента партията му е плащала всички свои предизборни кампании със субсидията и без абсолютно никакви дарения от физически или юридически лица. 

"При всички останали, които имат опцията да събират финансови средства чрез дарения, повярвайте, че там има доста зависимости", допълни заместник-председателят на ГЕРБ.

Цялото интервю четете в последния брой на вестник "БАНКЕРЪ". 

Facebook logo
Бъдете с нас и във