Банкеръ Daily

Общество и политика

Цветанов: Темата за война между институциите вече е затворена страница

Радвам се, че разумът надделя и това, което се генерираше през последните дни за война между институциите, вече можем да кажем, че е затворена страница. Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, след като президентът Румен Радев подписа указа за освобождаване на Младен Маринов като главен секретар на МВР.

"Процедурата по промените в кабинета утре ще бъде приключена. Убеден съм, че оставките ще бъдат гласувани и ще бъдат гласувани новите министри", обясни Цветанов и подчерта, че според конституционни съдии съгласувателната процедура при освобождаването на Маринов е била излишна. на

Темата коментира и председателят на парламентарната група "Обединени патриоти" Волен Сидеров.

"Упорството от страна на президента е било излишно. Радвам се, че държавният глава се е коригирал, защото иначе влизахме в един конфликт между институциите, който няма реална причина. Поздравявам държавния глава за правилното решение да не прави повече спънки на кабинета" и МВР да не стои без министър. За подкрепата на новите министри Обединените патриоти сме единни, за оставките на тримата министри партия НФСБ има различно мнение", обясни Сидеров. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във