Банкеръ Daily

Общество и политика

Цветанов: Правителството е стабилно и се движи в правилна посока

Правителството е стабилно и се движим в правилната посока. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, изтъквайки бюджетен излишък от 2.5 млрд. лева, постоянното разкриване на нови работни места и предвиденото увеличение на заплатите в бюджетния сектор с 10% от 1 януари 2019 година. 

Цветанов съобщи, че "едно, две конкретни" имена се обсъждали за нов министър на транспорта, след като Александър Манолев се отказа от поста. В първия ден от новата седмица коалиционният съвет на ГЕРБ и "Обединени патриоти" ще обсъди предложенията. 

"Важно е да чуем тяхното мнение. Не е коректно да коментирам каквото и да е предварително. Новият кандидат трябва да има добра професионална биография и експертен потенциал", допълни председателят на парламентарната група на ГЕРБ. 

Цветанов прогнозира, че новите министри може да бъдат гласувани от Народното събрание в сряда. Той уточни, че липсата на президентски указ за освобождаване от поста на главния секретар на МВР Младен Маринов, номиниран за министър на вътрешните работи, се дължи на технически проблем, а не на търсенето на политическа конфронтация.

"Срокът беше доста кратък, а президентът имаше пътуване в чужбина и вероятно това не му е позволило да подпише документа. Вярвам, че всичко е въпрос на време и в сряда ще можем да гласуваме новите министри в Народното събрание", обясни вторият в ГЕРБ. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във