Банкеръ Daily

Общество и политика

Цветанов обеща ГЕРБ да не прави коалиция с ДПС

Няма да може да се монтира ДПС към ГЕРБ, защото демонтаж на сегашната коалиция няма да има. Това обеща пред Нова телевизия" председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той бе попитан защо от партията му не са изготвили декларация за за отказ за управление с ДПС, каквато има за БСП.

"След приключване на изборите и разчистване на вътрешнопартийните си сметки, БСП дадоха възможности за интерпретация на това, че ГЕРБ едва ли не ще води разговори за коалиция с БСП. Никога не е имало разговори за съвместно управление с БСП", заяви Цветанов и добави, че това е пореден опит за вменяване на фалшиви новини. Той каза още, че партия ДПС не е включена в декларацията заедно с БСП, защото те никога не са говорили, че ГЕРБ ще прави коалиция с тях.

За коалицията с "Обединени патриоти" Цветанов коментира, че напрежението, което се появява между лидерите понякога, е "много здравословно" за коалицията. Зам.-председателят на ГЕРБ е убеден, че до края на мандата кабинетът "Борисов 3" ще отчете много успехи и добри политики. "Бойко Борисов е истински лидер на нашата партия", заяви Цветан Цветанов на въпрос защо няма повече кандидати за лидерския пост в ГЕРБ.

"Ние не сме против приватизацията, ние сме против хората, имали възможността да реализират тези приватизационни сделки и са ги направили в ущърб на държавата. Защото много са делата, прекратени поради изтекла давност. За тези престъпления не трябва да има давностен срок и той трябва да бъде отменен", коментира Цветанов, попитан за сюжета с възможността да се разследват стари приватизационни сделки.

"Ако аргументите на Иван Костов в защита на приватизацията са верни, той не би трябвало да има никакви притеснения", каза Цветанов в коментар на изказването на бившия премиер Иван Костов вчера, че е горд с приватизацията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във