Банкеръ Daily

Общество и политика

Цветанов: Имаме параметри, които ни отреждат до най-развитите държави в ЕС

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов разкритикува обръщението на президента Румен Радев по повод 10 ноември. Според Цветанов нямало опасност за демокрацията в България, а такова изказване не е нормално за обединител на нацията, какъвто трябва да е президентът.

"Може би в обръщението си президентът Румен Радев визира това, което той направи, когато определи служебния кабинет, да се започнат процедури "на тъмно". Демокрацията не е в опасност, тя е в опасност при служебен кабинет. Когато се реализират политики "на тъмно", когато се управлява еднолично в лицето на президента", коментира вторият в ГЕРБ пред БНТ.

"Имаме стабилно правителство и параметри, които ни отреждат до най-развитите държави в ЕС. Премиерът Бойко Борисов вече е цененият фактор за стабилността в Европа. Това дразни президента Румен Радев", добави Цветанов.

Той продължи да критикува държавния глава, твърдейки, че Радев е президент на БСП и все още не е идвал в парламента да направи обръщение. "Това са координирани действия с БСП. Той знае, че дължи успеха си на това, че беше номиниран и подкрепен от БСП", заяви Цветан Цветанов.

Относно оправдателната присъда по делото "Октопод" за Алексей Петров, Цветанов коментира, че е горд с всичко, което е направил по времето си на вътрешен министър заедно с професионалистите от МВР и прокуратурата.

"Елена Йончева внесе ли нещо в прокуратурата след като изговори куп неверни неща по адрес на Делян Добрев? По тях няма данни да се образува досъдебно производство. Когато обаче прокуратурата внесе данни за пране на пари, за офшорни документи, какво искате - да ги заметем по килима ли?", коментира Цветанов за снетия имунитет на депутатката от БСП.

Facebook logo
Бъдете с нас и във