Банкеръ Daily

Общество и политика

Цветанов: БСП стават все по-безпардонни

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов се обяви за пълен мандат на коалицията с Обединени патриоти.

Цветанов заяви от парламентарната трибуна, че есенната парламентарна сесия се открива при подчертано добра позиция на страната ни на европейската политическа сцена и при наличието на благоприятни предпоставки за сътрудничество между страните от региона на Западните Балкани. "Увереността ни, че сме ценени и подкрепяни, тревожи политическите ни опоненти, които не се поколебаха да противопоставят европейските на вътрешните ни проблеми. Правят се внушения, че успехите на Председателството по никакъв начин не помагат на страната ни", отбеляза Цветанов. 

По думите му не стихват напъните отляво да се лансират новини и събития в ущърб на управляващите, при което политическият тон на говорене отдавна е преминал границите на приличието. "Знаем, че сме неудобна коалиция за опонентите си, защото съумяваме да дадем отпор на безотговорния популизъм", допълни той.

Вторият в ГЕРБ отбеляза, че БСП видимо нервничат и стават все по-безпардонни, което плаши и отблъсква хората. "При откриването на тази парламентарна сесия за пореден път заявяваме волята си да следваме законодателните приоритети на управленската програма на ГЕРБ и Обединени патриоти за пълния й четиригодишен мандат", подчерта Цветан Цветанов.

Групата на Обединени патриоти на свой ред не прочете декларация.Депутатите заявиха, че те имат приоритети, които ще бъдат обявени, като му дойде времето, както казваше преди години и бившият премиер Симеон Сакскобургготски.

Пред журналистите Патриотите увериха, че Волен Сидеров остава председател на парламентарната група.

"Имаше готовност за декларация, но явно е имало някакъв технически проблем. Няма напрежение. Говорихме със Сидеров, че ще се нормализират нещата в парламентарната група с регулярните събирания, заседания, обсъждания на законопроекти, поемане на ангажимент от всички народни представители да се стои зад законопроектите – така че парламентарната група да си функционира нормално", коментира депутатът Борис Ячев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във