Банкеръ Daily

Общество и политика

Цветан Цветанов получи годишната награда "Ангели на благодарността"

Цветан Цветанов получи годишната награда "Ангели на благодарността" на Фондация "Искам бебе".

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ  Цветан Цветанов получи годишната награда "Ангели на благодарността" на Фондация "Искам бебе". Това се случи днес на официална церемония в Народното събрание, на която присъства и председателят на парламента Цвета Караянчева. По време на събитието дамите от "Трио сопрано" представиха своята нова песен "Има надежда".  Пред всички присъстващи на церемонията Цветан Цветанов съобщи, че ПГ на ГЕРБ предоставя безвъзмездно правата върху песента на всяка една кампания в подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми.

"Ангелът на благодарността" бе връчен на Цветанов лично от председателя на Фондацията Мария Янева. Тя се обърна към него с думите: "Днес хората масово си подаряват предмети. Вие обаче ни дадохте нещо много по-ценно - надежда, за което ще ви бъдем вечно признателни".

"Поклон пред вас и силата, която имате. Всички двойки с репродуктивни проблеми имат нужда от подкрепа и надежда и съм радостен, че ПГ на ГЕРБ може да допринесе за тази светла кауза", посочи  Цветанов по време на събитието. Той благодари на всички кметове и народни представители, които също са съпричастни с мисията на Фондацията. В края на своето изказване Цветанов пожела на малчуганите всичките им мечти да се сбъднат, както благодарение на тях са се сбъднали мечтите и на техните родители.

На свой ред председателят на Народното събрание Цвета Караянчева приветства всички и сподели, че за нея няма по-хубаво нещо от това кулоарите на парламента да бъдат огласяни от детски смях. "Знаем през какво сте преминали и искам да знаете, че винаги можете да разчитате на нашата помощ", увери родителите тя.

"Днес пред вас стоя не като народен представител, а като баща. Преминах по много тежък път, за да мога днес да се нарека горд родител на две прекрасни деца. За цялото това време се уверих в едно - за да се справиш с подобно предизвикателство са ти нужни две неща - вяра и добри приятели", сподели народният представител от ГЕРБ-Троян Иван Миховски, който е един от най-големите дарители на Фондацията и се е посветил на каузата за повече деца в България.

Смятам, че е изключително добра новина въвеждането на безлимитни ин витро процедури и днес можем да се похвалим, че няма листа на чакащи. За целта бяха инвестирани 17 млн. лева в програмата за ин витро, което демонстрира нашия стремеж за поддържане на добра демографска политика. Това бяха думите на народния представител от ГЕРБ и председател на здравната комисия д-р Даниела Дариткова.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във