Банкеръ Daily

Общество и политика

Българите пишат тройка на правителството

Българите дават оценка 3+ на правителството си. Това показва проучването на Центъра за анализи и маркетинг, представено от неговия ръководител Юлий Павлов. Ниските доходи, безработицата, здравеопазването и корупцията по високите етажи на властта са основните проблеми в страната, според анкетираните

„Кой от министрите прави най-много гафове? Безспорният победител е Валери Симеонов. На следващо място, но три пъти по-малко, хората са казали всички“, посочи Павлов.

Президентът Румен Радев се ползва с най-високо доверие сред хората, а след него е омбудсманът Мая Манолова и столичният кмет Йорданка Фандъкова. Освен това, президентството е първенец сред институциите.
 
На обратния полюс - Народното събрание, полицията и правителството имат негативен рейтинг. "Волен Сидеров с 72% недоверие, Мустафа Карадайъ със 76.7% недоверие, Валери Симеонов с 69.5%. Това са тримата политици с недоверие, близко до 70% и над. Веселин Марешки ги гони, но все още не е влязъл в призовата тройка“, допълни Юлий Павлов.

При избори сега, Обединените патриоти губят една трета от избирателите си, а „Воля“ се срива и при избори сега не биха минали бариерата за влизане в парламента. Това сочи изследване на Центъра за анализи и маркетинг. Ако сега трябва да гласуваме, ГЕРБ бие БСП с около 3 процента, а Реформаторският блок са на ръба на 4-процентната бариера.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във