Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП оправдаха липсата на депутати в залата с Борисов

За пореден път се видя, че това Народно събрание е изпразнено от съдържание. Позиция на Борисов е - че да се осигури кворум за работата на парламента е отговорност на управляващото мнозинство. Но ГЕРБ не успяха да се съберат, за да заработи НС. Това заяви секретарят на парламентарната група на БСП Филип Попов след проваленият опит за осигуряване на кворум  за работа на парламента и разпускането на депутатите.

Той подчерта, че в залата е имало народни представители от всички парламентарни групи, но е очевидно-  ГЕРБ и Обединени патриоти не могат да осигурят мнозинство за работа на парламента. Социалистът припомни, че на 17.07.2014г. Бойко Борисов заявява: „Аз ще дойда в парламента, за да направим кворум и да гласуваме оставките на правителството на Орешарски“.

Той подчерта, че сега нещата стоят по същия начин. „БСП за България“ е при хората и в парламента, но задължение на управляващите е да си осигурят кворума. За нас този парламент е изпразнен от съдържание. Ние сме тук, работим по важните законопроекти, по бюджета, но всеки да си поема задълженията и отговорността. Да бъдат така любезни, да си осигурят кворума, за да работи НС“, заяви Филип Попов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във