Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП настоя Цветан Цветанов да напусне политиката

БСП настоява не само за оставката Цветан Цветанов, а и за неговото напускане на политиката. Това заяви говорителят на парламентарната група на социалистите Елена Йончева на брифинг на "Позитано 20".

Йончева изтъкна, че проблемът не е само в цената на апартаментите, а че през парламента се прокарват лобистки закони. "Преди дни председателят на БСК изнесе информация, че 42% от законите минават през задния вход, т.е те обслужват частни интереси и фирми. Проблемът е, че през януари 2017 г. ГЕРБ са вкарали лобистки закон, в резултат на който една фирма построява 35-етажен блок, вместо да построи 8-етажен блок. С поправка в закона се разрешава на "Артекс" да построи 120 м. блок", заяви тя. 

По думите ѝ левицата останала с впечатление, че премиерът Бойко Борисов е загрижен откъде идват атаките, а не корупцията, в която била затънала неговата партия. "Борисов трябва да коментира доклада на ЕК, в който се казва, че 2/3 от сигналите за корупция на политици не се разследват", добави Йончева.

Оказва се, че поправките в Закона за устройство на територията са подкрепени и от двама депутати на БСП. Йончева смята, че колегите й от левицата не знаели какво гласуват и кого облагодетелства тази промяна в закона.

Тя подчерта, че и в последния доклад на Държавния департамент на САЩ продължава да се говори за корупция и неефективна система. 

"Борисов трябва да е наясно, че неговото правителство е затънало в корупция", обобщи Елена Йончева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във