Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП и президентът на БСП Румен Радев координират действията си, твърди Цветанов

БСП и президентът на БСП Румен Радев са едно цяло. Съвсем нормално е те да координират действията си, защото влизането им във властта няма как да стане чрез избори. Това заяви лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов пред Би Ти Ви. 

По повод изказването на президента Радев за оставените от служебното правителство 1,6 млрд. лв. и липсата им, Цветанов коментира, че „когато казваш „А” трябва да продължиш до края”.

"Остава впечатлението, че си поредният изпълнител на политически поръчки за влизане на едно временно правителство през задния вход”, коментира Цветанов.

На въпрос защо въпреки конфликтите с президента ГЕРБ са гласували промените в закона за приватизациите Цветанов каза, че понякога трябва да се направи решение, с което да не може да се спекулира.

По повод вчерашните скандали в малката коалиция „Обединени патриоти” между Валери Симеонов и Волен Сидеров, Цветанов е категоричен, че голямата коалиция е стабилна и „ще добута” до края на мандата.

„Снощи имахме среща с патриотите – правителството е стабилно, имаме управленска програма. Нямаме никакво разминаване нито в подхода, нито в начина на реализирането ѝ”, коментира Цветанов.

Той подчерта, че не е коректно да коментира медийните участия на коалиционните си партньори, нито дали Волен Сидеров е „назначил” Валери Симеонов за вицепрезидент.

Facebook logo
Бъдете с нас и във