Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП: 2019 г. ще сложи край на статуквото и начало на промяната

2019 г. ще сложи край на статуквото и начало на промяната в България и в Европа. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в декларация от името на парламентарната група. 

"Минаха само 10 дни от началото на тази нова година, но те показаха, нестабилност, несигурност, растяща бедност, погазване на държавността и правовата държава, корупция, некадърност на управлението във вътрешната и външната политика, която доведе във вътрешната до хаос, а във външната до два международни скандала", отбеляза Нинова. 

Тя отчете, че пет строителни фирми са получили голям коледен подарък от властта - 1.3 млрд. лв. за строителство на магистрали. "Магистралите са необходими на България и Европа, разбира се. Тези пари обаче се раздават извън закона, без критерии и то на фирми, срещу които текат разследвания", посочи лидерът на социалистите. Според нея единственият критерий е бил, че тези фирми са протестирали срещу опозицията. 

Нинова съобщи, че сделката с петте фирми и концесията на "Летище София“ заминават другата седмица в ЕК, тъй като в двата случая правителството на Бойко Борисов нарушава европейски правила за предоставяне на държавна помощ.

"Правителството раздава пари на общини на ГЕРБ извън всякакви правила", добави председателката на БСП

По думите й ГЕРБ трудно ще "вземат завоя", защото през всички тези години ГЕРБ и ЕНП управляват Европа."Днес всички европейски лидери искат промяната на Европа. През всички тези години подкрепяхте безропотно позицията на Меркел за миграцията. Ние ще бъдем последователни. За нас Европа, бъдещата, истинската, е тази, която зачита националния интерес на държавите членки, в която няма двойни стандарти, в която има по-малко бюрокрация и повече социална Европа. Ще работим усърдно европейската прокуратура възможно най-бързо да се конструира и да влезе в България“, каза Нинова.

По отношение на растящите цени на тока, парното и водата лидерът на опозицията заяви готовност да поиска оставката на КЕВР.

Facebook logo
Бъдете с нас и във