Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов: Заев да си мери приказките

"Ще ги запомним като стане време за ЕС"

Оставям всеки да си мери приказките, то си е за негова сметка, ако го е казал с умисъл или непремислено, пак е за негова сметка. Защото когато дойде до ЕС и ние също трябва да дадем нашето съгласие, ще си спомним за тези неща. Това каза премиерът Бойко Борисов в отговор на изказване на македонския му колега Зоран Заев за Илинденското въстание. 

Борисов одобри позицията на външния министър Екатерина Захариева, с което приключи темата, тъй като искал да се обърне повече внимание на успешно учение, визирайки многонационалната съвместна подготовка "PLATINUM LION 2018".

"Не се занимавайте, историците могат да обяснят, отговорихме добре в лицето на вицепремиера Зоран Заев беше в четвъртък в Благоевград, заедно чествахме празника, поднесохме венци, какво повече искате. Чествахме така както сме се разбрали в договора", допълни премиерът.

Той изтъкна процедурите по модернизацията на армията - купуването на кораби, бронирани машини и изтребители, за които се водят преговори с държави-производители. 

Борисов настоя военните ни проекти да са съвместими с тези на НАТО.

"Военнослужещите ни са едни от най-добрите, трябва да имат още по-добро въоръжение и това е нещо, по което работим", подчерта Борисов. Той поздрави участниците за постигнатите изключително добри резултати. 

Трите поръчки ще струват на бюджета около 4 млрд. лева. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във