Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов за аферата "Бенчев-Очите": В голяма партия винаги могат и такива да влязат

Премиерът Бойко Борисов отказа да коментира ареста на Димитър Желязков - Митьо Очите и двамата политици в Истанбул. Лидерът на управляващата партия посочи, че аферата "най-малко го интересува".

"Има кой да си отговаря, това е голяма партия, винаги могат и такива да влязат", каза все пак Борисов по адрес на общинския съветник Бенчо Бенчев, който е избран от гражданската квота на БСП в Бургас. 

Министър-председателят заяви, че няма да напада лидера на БСП Корнелия Нинова. "Решението в такива случаи е веднага гонене, махане. И толкова. Защото местните организации винаги могат да направят беля", посочи Бойко Борисов, който инспектира строителството на отсечка от магистрала "Хемус".

"Да се съсредоточим в строителството, в социалните политики", каза още премиерът. 

Според него мащабно строителство тече и в образователната инфраструктура.

"За над 620 млн. лв. се строят и ремонтират училища и детски градини. До края на годината ще се направи и информационната система, както беше договорено по време на срещата с Национално представителните организации на хората с увреждания и с представители на майките на деца с увреждания. В новия бюджет със 150 млн. лв. повече ще осигурим за тази система", посочи още Борисов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във