Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов в парламента: Ще защитавам тезата за затваряне на границите и центрове извън ЕС

Винаги съм защитавал позицията за затваряне на границите на Европейския съюз за мигранти. Аз пръв предложих да се направят центрове извън ЕС, в близост до зоните на конфликти. Това каза премиерът Бойко Борисов от парламентарната трибуна, след като се яви на изслушване по искане на БСП. 

"Националната ни позиция е ясна за всички. Не знам да има партия в парламента, която да подкрепя приемането на мигранти", добави Борисов.

На предстоящия Европейски съвет Бойко Борисов щял да защитава тезата за незабавно затваряне на границите. И да се допускат само лица, бягащи от война. 

Борисов каза, че споразумението между ЕС и Турция за мигрантите трябва да продължи. По думите му в противен случай за България се създавал риск.

"Надали има политик, който иска и 1000 мигранти, пък ако ще и милиарди да дават за тях", каза още министър-председателят. 

Председателката на БСП Корнелия Нинова заподозря, че правителството щяло да заселва мигранти в България срещу пари от Европейския съюз. От името на "червената" парламентарна група Нинова поиска премиерът Бойко Борисов да отиде в Народното събрание и да изкаже позицията на страната ни за предстоящата среща на ЕС по темата за миграцията. 

Соцлидерката аргументира тезата си, позовавайки се на идеята на Берлин да се дават пари на страни членки, за да приемат мигранти. Тя цитира и изказване на Борисов, в което той казва, че България ще получи 8% повече средства от ЕС. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във