Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов "съветва": Не жънете канабис, подготвени сме

Снимка: БНТ

Премиерът Бойко Борисов "посъветва" жетварите на канабис да не жънат. "Наблюдаваме нивите и чакаме да ги ожънат, за да има доказателства за пред съда, за да покажем, че не е израсъл на самотек", посочи Борисов по време на събитие, на което бяха представени резултати в борбата с контрабандата. 

Министър-председателят заяви, че държавата е добре подготвена за "жътвата" на марихуана. 

"Предупреждавам ги, защото по-добре да знаят и да не се вкарват в затвора. Положили са труд, садили са го, но да не го прибират. Моят съвет към главните жътвари е това", добави Бойко Борисов. 

На събитието бе отчетено, че през първото тримесечие на 2018 г. контрабандата на цигари отново е паднала. В момента нейният дял е 5.8%, докато през последното тримесечие на миналата година беше 6.6 на сто.

Според проучването Асеновград, Перник, Благоевград, Монтана и Плевен са градовете, където се отчита най-много незаконна търговия с цигари. 

Близо 20 тона нарязан тютюн и над 10 милиона тона къса цигари са били заловени от органите на МВР през последните шест месеца, посочи вътрешният министър Валентин Радев. 553 са досъдебните производства, които са били образувани през последните шест месеца за нелегално разпространение на цигари.

Изследването показва, че основните марки цигари, които се разпространяват нелегално и собствениците на тези марки, остават едни и същи.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във