Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов събира спешно Изпълнителната комисия на ГЕРБ

Премиерът Бойко Борисов свиква извънредно заседание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. В него ще вземат участие ръководството на партията, министри и депутати. 

Причината е вчерашния конгрес на БСП и. Според управлящите социалистите са използвали език на омразата в своите изказвания и са разпространявали фалшиви новини по време на своя форум. 

Другият повод е решението на червения конгрес за вот на недоверие към правителството в навечерието на българското председателство на Съвета на ЕС.

"ГЕРБ отказва да приеме и да мълчи пред поредната порция от лъжи, манипулации и различни обвинения, изречени по време на 49-я конгрес на БСП. А всъщност този 49-ти конгрес продължава отброяването на най-мракобесните времена на Българската комунистическа партия, които ще бъдат запомнени с трудовите лагери, взривяваните църкви, националните катастрофи и фалитите на държавата ни", обясниха от управляващата партия в съобщение до медиите.

Хората на Борисов допълват, че изречените груби неистини от лидерите на БСП, на ПЕС и от различни депутати от червената партия по адрес на ГЕРБ представляват най-агресивна форма на езика на омразата. За пореден път другарите от "Позитано" се занимавали само и единствено с ГЕРБ, вместо да погледнат ситуацията в собствените си редици.

"На последните парламентарни избори българските граждани избраха отново ГЕРБ да управлява страната. Гражданите решиха, че не желаят "алтернативата", която им предлагаха Корнелия Нинова и БСП. Гражданите решиха Нинова да остане в опозиция. Благодарение на тези решения на гражданите, днес икономическата стабилност в страната е на лице, страната ни бележи стабилен икономически ръст, чуждестранните инвеститори откриват нови предприятия в България, доходите се увеличават постепенно, градовете и селата се преобразяват, инфраструктурните обекти вървят в срокове, България е надежден партньор в ЕС и НАТО и българският глас се чува от всички. На тези неща ли предлага отново алтернатива БСП?", се посочва още в съобщението.

Facebook logo
Бъдете с нас и във