Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов: Специалистите по възстановяването на Търговския регистър работят денонощно

Специалистите по възстановяването дейността на Търговския регистър работят денонощно. Става въпрос за огромна база данни. По-лошото от това да не се включва веднага регистърът е след това базата с данни да даде грешка. Експертите да бъдат оставени за 2-3 дни да бъдат оставени на спокойствие. Това обяви премиерът Бойко Борисов. 

"Специалистите, всички, които имаме - и на ДАНС, и на БОП, на самата фирма, на самата агенция работят и, дето се вика, не ги пресирам. Защото източват лентите. Това има елемент и на изкуствен интелект, защото самата програма си избира откъде какво да вземе и мисля, че по-добре да ги оставим на спокойствие да свършат работа. Това са ме помолили, не ги пресирам по никакъв начин. Да, прекрасно ми е да изляза и да кажа: "Всичко е наред днеска", но - сложна, изключително сложна материя" каза Борисов, цитиран от БНТ.

След Созопол днес премиерът пристигна в Резово, където заедно с председателя на парламентарната група на ЕНП Манфред Вебер инспектираха охраната на българо-турската граница. Резово е един от най-уязвимите райони по отношение на мигрантския натиск към страната ни. В огледа участва и вътрешния министър Валентин Радев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във