Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов: Щом народът харесва Валери Симеонов и ние го харесваме

Валери Симеонов за мен е честен човек. Всички сме се родили с някакъв характер, всеки си има своите качества и достойнства. 350 000 български граждани са гласували, а на президентските избори над 550 000 за тези лидери. Това заяви Бойко Борисов на отговор на журналистически въпрос дали поведението на вицепремиера обтяга отношенията в коалиция.

"Аз се съобразявам с това, което народът е казал и щом така са си го харесали те и ние го харесваме такъв. Валери Симеонов има по-рязък изказ, но за сметка на това – точен. За мен той е честен човек, който се бори да си защити хората в случая, и сутринта по неговия си начин поднесе своите извинения. Случилото се обаче трябва да е обица на ухото за всички. От една страна е глупост, от друга страна след като следваме принципа, не трябва да допускаме подобни неща, за което платиха с кариерите си заместник-министърът на регионално развитие и т.н. И това да ни е обица на всички на ухото“, заяви Бойко Борисов, цитиран от агенция "Фокус".

Премиерът подчерта, че само преди 10-15 дни, когато се правеше правителството, БСП също обявяваха, че единственият техен партньор са точно тези хора.

"Ако беше обратна ситуацията, ако те ни бяха победили и бяха управляваща коалиция - нали са същите тези хора, сега нека, както ние преживяхме, когато сме губили, нека и те разберат, че когато се губи, не може през 2-3 месеца да правим избори, защото на някой му скимнало“, каза Борисов. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във