Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов прати министрите при Радев да му докладват за обществените поръчки

Всички министри, които провеждат обществени поръчки, поискайте среща с президента Румен Радев и всеки един да представи това, което прави. Ако някой е злоупотребявал с обществени поръчки, да отива в затвора. Не може за една бълха да горим целия юрган. Не искам да влизам в неговите войни. Това заяви премиерът Бойко Борисов в началото на днешното правителствено заседание.

Повод за коментара е изказване на президента Радев на 16 април в УНСС, където настоя обществените поръчки да бъдат извадени "на светло". "България прилича на една строителна площадка, където нещо строим, но не знаем точно какво, защото е тъмно. Някакви хора носят строителен материал и се връщат за нов. В това време други хора го крадат, защото е тъмно. Някакви хора ръководят строежа, размахват карти, чертежи, но други хора съвсем от тъмното всъщност управляват тях [....] Не се знае кои са реалните собственици, реалните строители, реалната стойност на обекта и какво точно и на кого се плаща, защото е тъмно", упрекна управляващите Радев.

Борисов му обеща "светлина" по темата. 

"Отивате при президента и му казвате за който смятате, че е на тъмно, вземаме прожектор и го осветяваме", заръча Борисов на министрите си.

Премиерът даде и още една задача за членовете на кабинета: "Всички министри да проверят служителите си дали са си платили глобите към КАТ. Човек, който нарушава Закона за движение по пътищата и има няколко акта, не знам дали е добър служител. Следващата седмица искам да знам колко служители има с актове. Същото се отнася и за областните управители".

Facebook logo
Бъдете с нас и във