Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов обяви номинациите на новите министри

Премиерът Бойко Борисов обяви номинациите на новите министри, които ще поемат Министерството на транспорта, МВР и регионалното ведомство.

МВР ще бъде оглавено от досегашния главен секретар Младен Маринов. Депутатът Петя Аврамова от ГЕРБ ще поеме строителното министерство. Досега тя бе част от ресорната комисия в Народното събрание. За министър на транспорта ще бъде назначен досегашният зам.-министър на икономиката Александър Манолев, предаде репортер на в. "БАНКЕРЪ".

Оставките на Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски ще бъдат внесени в парламента в четвъртък, обяви Борисов. "Имаме мнозинство, така че да бъдат приети", подчерта той. 

През следващата седмица ще има ново заседание на коалиционния съвет ГЕРБ-Обединени патриоти, заяви министър-председателят в отговор на критиките, че лидерите на управляващите партии не се събирали достатъчно често. 

"Не можем да кажем, че тримата министри имат вина, но не можем да се правим, че нищо не се е случило. Колкото и да е широка фразата политическа отговорност - тя трябва да се понесе", коментира Бойко Борисов. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във