Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов назначи двама нови заместник-министри

Премиерът Бойко Борисов назначи двама нови заместник-министри. Лилия Иванова ще бъде заместник-министър на икономиката. Досега тя бе началник на политическия кабинет на министър Емил Караниколов. 

В качеството си на зам.-министър Иванова ще има координираща функция спрямо новите правомощия на министъра на икономиката, свързани с новия  Закон за административното регулиране на икономическите дейности (по известен като Закона за горива) и измененията в Закона за водите. От 2005 година професионалният й опит е свързан с работа в администрациите на няколко министерства – на младежта и спорта, на здравеопазването, на земеделието и храните и на държавната администрация и административната реформа.

Лилия Иванова е била  член на Борда на директорите на Европейския институт по публична администрация

Стоян Андонов е назначен за заместник-министър на младежта и спорта. Андонов ще отговаря за ресор "Спорт". От 1994-а до 2006-а е директор Водноспасителна служба към Българския червен кръст. В различни периоди е председател на Националната комисия по водно спасяване, член на НС на БЧК, член на УС на Българска федерация плувни спортове, председател на клуб "Водни спортове” – НСА и член на комисията по обучение към Международната федерация по водно спасяване – Европа.

Наред с това правителството предложи Марияна Кънчева и Александър Корнезов да бъдат преизбрани за съдии в Общия съд на Европейския съюз.

Мандатът на двамата изтича след година. Повторното им номиниране беше одобрено на днешното заседание на кабинета.

Facebook logo
Бъдете с нас и във