Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов и Патриотите: БСП да са спокойни, коалицията е стабилна

S 250 972977c5 3841 4da4 bea6 e7aff8262fc2
S 250 394f5093 f6c5 44f5 81ff a78dcb514f46

Управляващата коалиция е спокойна и  предсрочни парламентарни избори няма да има. Това са резултатите от извънредна среща между премиера Бойко Борисов, председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов и лидерите на трите партии в Обединени патриоти - Валери Симеонов, Волен Сидеров и Красимир Каракачанов. След края на помирителните разговори участниците дадоха общ брифинг от трибуната в сградата на Министерски съвет.

"Мога да успокоя колегите от опозицията, че коалицията е достатъчно стабилна и осъзната. Не заради властта, постовете и мястото в парламента, а заради това, че всичко останало би означавало голям хаос. Параметрите, по които държавата работи в момента - финансови и икономически, БВП, са най-добрите за всички времена на тази държава. Безработицата е рекордно ниска, инвестициите са в индустрията. Всички програми и еврофондове работят. Имахме изключително успешно европредседателство. От срещата 16+1 произлязоха доста европейски инициативи. Междуличностните отношения нямат значение. Благодаря на колегите, че загърбиха своето его. Всички признахме за това, което сме сгрешили или не сме били достатъчно организирани, за да поддържаме нормалния диалог между коалиционните партньори, и в голямата и в по-малката коалиция. Те сега са изгладени", каза Борисов на брифинга. 

Сидеров специално благодари на Борисов, който по думите му успешно е влязъл в ролята на координатор и е балансирал позициите. Той коментира във връзка със законодателната дейност, че различията трябва да бъдат разрешавани с консенсус, а тезите и темите да бъдат изчиствани, така че да не пораждат след това напрежение. Лидерът на "Атака" заяви, че исканията му, поставени в последните дни, са намерили своя отзвук и законовите текстове, по които има забележки ще бъдат изчистени.

Красимир Каракачанов успокои колегите си депутати от БСП относно притеснението им, че ако падне правителството, ще трябва да работят през август като им пожела "Приятна почивка! 

Facebook logo
Бъдете с нас и във