Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов: Ако Радев има данни за мой бизнес с Пеевски, да сезира още днес прокуратурата

Какво общо мога да имам аз с депутат от опозицията и то – депутат, който партията, която издигна Румен Радев за президент, подкрепи за шеф на ДАНС?.  Така премиерът Бойко Борисов отговори на президента Румен Радев. По-рано държавният глава заяви: "Ако някой смесва в едно изречение хора от моята администрация с Пеевски, той дължи отговори на някои въпроси. Имал ли е и продължава ли да има срещи с Пеевски? Имал ли е и продължава ли да има общи бизнес интереси с Пеевски? Продължава ли да разпределя обществени поръчки в интерес на Пеевски?", запита държавният глава.

 „Ако има каквито и да било данни за мой бизнес с Пеевски, да сезира още днес институциите. И моята добронамереност към всички не трябва да е в мой ущърб. Не съм обидил президентската институция, президента Радев и не съм си позволил да направя каквато и да е квалификация. Абсолютно ми е чиста съвестта", подчерта Борисов. 

"Не може вчера, когато държавата се разтресе от скандал, президентът да не се изкаже по темата. Както аз мога да защитя и двете страни. Аз внимателно прегледах какво съм говорил. Никъде не съм обидил нито президента, нито президентската институция. Казах само, че заедно работихме добре", заяви Борисов.

"Напомням, всички гласове на БСП отидоха за президента Радев на президентските избори. Ако Делян Пеевски е извършил престъпление и той знае, защо и служебното правителство не назначи проверка?", попита Борисов.

"Единствената партия, която не е правила коалиция с ДПС е ГЕРБ. Моля президентът да не го приема като клевета, това са факти. Иначе и аз мога да задавам въпроси. Колко струва кампанията на Радев? Как така БСП бяха в коалиция с ДПС? Може и той да седне и да отговаря на въпроси", каза още Борисов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във