Банкеръ Daily

Общество и политика

Бойко Борисов: Ако в понеделник ТОЛ системата не стартира, правим я държавна

По две години не можем да почнем ТОЛ системата и губим по 1.5 млн. лв. на ден. Ако в понеделник не стартира след 2-годишни кански усилия, които водим, имаме готовност, правим я държавна и почваме да изграждаме. Това каза министър-председателят Бойко Борисов, който присъства на официалния старт на ремонта на булевард "Васил Левски" във Варна.

"Това е безумие при този трафик заради умишлено обжалване губим по 1,5 млн. на ден. Представете си сумата, която отива пряко само в пътната инфраструктура, директно в АПИ за преасфалтиране, мостове, за „Хемус“, за тунела под Шипка. Тогава над 3,5 тона, тези, които всъщност най-рушат пътищата, те ще плащат най-много. Няма никакъв проблем за обикновения човек", каза Борисов. 
Премиерът коментира и казуса с магистрала "Струма" - "европейските проекти са така, 1 км да не си направил, връщаш парите за всичко, което си взел по тази програма. Тук не е шега Кресненското дефиле. Аз разбирам всичко, но там, ако допуснем провал, ще изяде парите и за „Хемус“ и всичко останало, защото трябва да се върнат на куп". 

Facebook logo
Бъдете с нас и във