Банкеръ Daily

Общество и политика

Близо 100 българи оставени на летището във Франкфурт

На 10 декември полет на авиокомпания Wizzair, който е трябвало да излети в 15:40 ч от Франкфурт на Майн към София е бил отменен.  На летището са оставени около 100 български граждани без транспорт до България, съобщи Министерството на външните работи.

След телефонен разговор на българския консул във Франкфурт Стефан Димитров, българските граждани са били транспортирани от летището и настанени в хотели в радиус от около 40 км. По информация на българската мисия разходите за нощувка са били поети от авиокомпанията. От консулството ни информират, че след разговори с авиокомпанията е установено, че групово решение за прерутиране не може да бъде очаквано.

Въпреки това днес пътниците ще бъдат превозени от хотелите до летище Франкфурт на Майн в 13:30 ч. местно време. Очаква се самолет на авиокомпанията Wizzair да качи една част от тях в 15:40 ч. на полет до София. Пътниците, които не успеят да бъдат превозени с полета на Wizzair ще могат да потърсят вариант за прибиране в България чрез директен полет на Lufthansa по-късно през днешния ден, или с друг полет с междинно кацане.

Консулството на България във Франкфурт е в постоянна връзка с българските граждани, като информира, че част от тях вече са намерили алтернативен начин за транспорт до София.

Всички клиенти на авиокомпании приемат общите условия на тези компании със закупуването на своя билет. Искове за нанесени материални и нематериални щети се подават лично от всеки гражданин към авиокомпанията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във