Банкеръ Daily

Общество и политика

Бареков и Сидеров заедно на евроизборите?

Партия "Атака" ще подаде документи за членство в Алианса на европейските консерватори и реформисти. Очаква се това да стане следващата седмица на редовна среща на алианса в молдовската столица Кишинев. Това съобщи евродепутатът Николай Бареков по време на конференция за бъдещето на консерватизма в България. Бареков смята, че Сидеров може и трябва да оглави голяма консервативна коалиция на европейските избори.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров на свой ред заяви, че засега не възнамерява да напуска "Обединени патриоти". "Рано е да се представи предизборен съюз, но моите идеи отсега са този съюз да бъде "Патриоти плюс", т.е. това,  че “Атака“ подава заявка за членство в консервативния алианс не означава разбиване, разцепване или някакви самостоятелни действия, аз държа и съм го казвал много пъти да участваме заедно на тези избори", поясни Сидеров. 

"Надявам се, че моите колеги ще приемат това, не като състезание между трите партии, а като едно мое водачество, което ще увлече и тях", лидерът на "Атака" за подаването на документи за членство в АКРЕ.

Конференцията започна с час закъснение, тъй като Бареков, Сидеров и лидерът на евроконсерваторите Ян Захрадил са срещнаха с премиера Бойко Борисов. На срещата било обсъдено разследването на зверското убийство в Русе, опазването на границите ни от мигранти, еврозоната, Брексит и възможната коалиция в ЕП между Европейските консерватори и ЕНП след евроизборите през май.

Facebook logo
Бъдете с нас и във