Банкеръ Daily

Общество и политика

В новия брой на вестник "БАНКЕРЪ", четете:

Рапорт даден! Готови сме за еврото!

Финансовият министър Горанов докладва в Брюксел: "Готови сме за еврото!" При междинния преглед от ЕК България ще докаже, че продължава да покрива критериите от Маастрихт - средната годишна инфлация у нас е 1.4%, толкова са и средните лихви, дългът е 25.4% от БВП. И още - стабилен лев с фиксиран към еврото курс вече 22 години от 1997 г., когато е въведен валутният борд. Повече по въпроса във вестник "БАНКЕРЪ".

P2P - виртуална среща на кредитор и длъжник

Алтернативното инвестиране добива сериозна популярност в световен мащаб, като става все по-разпространено и в Европа. То  има много лица, но най-голям дял от него заема инвестирането посредством т. нар. Peer-to-Peer (P2P) платформи.Peer-to-peer инвестирането/кредитирането е децентрализирана форма на инвестиция/отпускане на кредити. Съществуват два основни бизнес модела, по които p2p платформите функционират: 1. Хора (заемодатели, инвеститори) отпускат кредити директно на други хора (кредитополучатели). 2. Кредитни компании (оригинатори) отпускат кредити на потребителите си (кредитополучатели), в които може да инвестират други потребители (инвеститори). Запознайте се подробно с темата в новия ни брой!

Последно раздаване. Без карти в ръкава!

Отдавна твърдя, че българската партийно-политическа система е изчерпана, в смисъл - че не е в състояние да изпълнява обществено необходимите си функции. Това не е идеологическа постановка (както искат да го представят някои яростни "пазители на правата либерално-демократична вяра"), а основан на факти и доказателства научен извод. От този научен извод следват определени практически последици. Когато медицинско изследване показва сериозни отклонения във функционирането на организма, ви се налага да се подложите на операция. Може и да не го направите, но тогава ви заплашва влошаване и дори смърт. Ни повече, ни по-малко. Вижте в „БАНКЕРЪ“ в петък.

Бизнесът разби енергийните сънища на властта

Работодателите в България не харесаха идеите на държавата за бъдещето развитие на енергетиката и преминаването към по-голям дял на зелената енергия. В своя позиция Българската стопанска камара упрекна правителството, че си поставя прекалено високи цели съгласно подготвяния Интегриран план "Енергетика и климат", на базата на който се планира развитието на енергетиката до 2030 година. Прочетете повече във „БАНКЕРЪ“. 

"Слънчев ден" с нов собственик и директори

Варненското туристическо дружество "Слънчев ден" АД, което доскоро беше част от империята на бизнесмена Георги Гергов, скоро ще има нови директори. Това става ясно от поканата за свикване на извънредно общо събрание на акционерите на 26 февруари.  Проектът  за решение предвижда освобождаване на Тодор Гергов, Цветомир Гергов и Ташона Иванова от състава на борда на "Слънчев ден" АД и избор за нови членове на съвета на директорите на Георги Кирилов Карадимов, Сашо Аврамов Шилегов и Деница Христова Колева. Те ще имат мандат от пет години. До момента Деница Христова Колева бе представител на "Съни тур" в борда на директорите на "Слънчев ден". Четете в "БАНКЕРЪ".

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във