Банкеръ Daily

Общество и политика

В новия брой на вестник "БАНКЕРЪ", четете:

България трябва да влезе едновременно в Банковия съюз и в ERM ІІ

Присъединяването към Европейския банков съюз по никакъв начин няма да промени мандата на БНБ, свързан с паричния режим и управлението на валутните резерви на България. Влизането на България първо към банковия съюз и валутния механизъм, а в по-дългосрочен план към еврозоната няма да доведе до повишаване на ценовите индекси. БНБ ще прилага задължителни изисквания към банките, свързани с техните отношения с кредитополучателите.  Това каза управителят на БНБ за в. "БАНКЕРЪ". Прочетете го в новия ни брой!

Всеки четвърти чака брадясал превод

Една четвърт от българския бизнес се опасява от фалит заради просрочени плащания. Българските компании получават парите си със закъснение от средно 18 дни. Това показват данните от най-новото проучване на EOS "Навици на плащане в Европа" 2018, което тази година се провежда за 11-и пореден път съвместно с независимия институт за пазарни проучвания Kantar TNS и обхваща 3400 компании с годишен оборот над 5 млн. евро в 17 европейски държави - Белгия, България, Великобритания, Гърция, Германия, Дания, Испания, Полша, Румъния, Русия, Словакия, Словения, Унгария, Франция, Хърватска, Чехия и Швейцария. Всичко по темата в „БАНКЕРЪ“.

Без  изненади в редиците на  "новите" концесионери

Министърът на туризма Николина Ангелкова едва не "разплака" през лятото приватизаторите на черноморските комплекси с намерението си  да проведе нови конкурси за концесионирането на плажовете на "Албена", "Слънчев ден", "Ривиера" и "Св. св.Константин и Елена". Търговете  бяха обявени през август, но едва сега правителството взе решение кой ще стопанисва част от тези брегови ивици. Повече в "БАНКЕРЪ".

Опасни връзки

На 8 декември трябва да стане ясно дали министърът на финансите Владислав Горанов е в конфликт на интереси заради ползването даром на чуждо луксозно жилище в затворен скъпарски комплекс. Тогава изтича срокът, в който Комисията за предотвратяване на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (с умопомрачителната абревиатура КПКОНПИ) е необходимо да завърши прегледа на декларацията на Горанов и да се произнесе дали е открила основание да го разследва.  Очаквайте всичко по темата в новия ни брой!

Facebook logo
Бъдете с нас и във