Банкеръ Weekly

Общество и политика

СГС ОТХВЪРЛИ ЖАЛБАТА НА АЛЕКСАНДЪР РАКОВ ЗА ПЧБ

Софийският градски съд отхвърли жалбата на изпълнителния директор на Агенцията за държавните вземания Александър Раков срещу действията на синдиците на затворената ПЧБ Теодора Стефанова и Явор Камбуров. На 8 май те обявиха Йорсет Холдингс (България) за купувач на активите на фалиралата банка и го поканиха да плати. Съответно на 22 май съдия Алексей Иванов от Софийския градски съд постанови активите на ПЧБ да бъдат прехвърлени на Йорсет Холдингс. Няколко дни по-късно Александър Раков атакува пред съдия Иванов действията на синдиците. Наред с това изпълнителният директор на Агенцията за държавните вземания подаде жалба пред Софийския апелативен съд срещу постановлението на софийския магистрат.


На 9 юни съдия Иванов реши, че синдиците на ПЧБ са действали правилно. Сега единствената надежда на Александър Раков да измъкне активите на ПЧБ от ръцете на Йорсет Холдингс е в Апелативния съд.

Четете още

Банкеръ Daily
Мариана Георгиева:

Миксирани замърсители взломиха комуникацията в ДПС

"Нека седнем някъде по-отзад, защото е много вероятно да ни поканят и отпред. Но ако седнем отпред и ни поканят отзад, тогава боли", коментира Хюсеин Хафъзов Още »
Банкеръ Daily

Недоволен кмет изпрати на Меркел автобус с бежанци

Петер Драйер, оглавяващ община Ландсхут изпрати автобус с 51 бежанци в правителствената канцелария Още »
Банкеръ Daily

Държавата на убийствената истина

Шефът на митниците Ваньо Танов си отиде при съмнителни обстоятелства подобно на Мишо Бирата. Още »
Facebook logo
Бъдете с нас и във