Банкеръ Daily

Новини

ЗАДЪРЖАХА ДВОЙНИЯ УБИЕЦ ОТ РУСЕ

Георги Шилков, който уби съпругата си и нейната сестра и рани сина си, е бил заловен вчера около 17.30 часа от служители на полицейското управление в Червена вода, съобщиха от Областната дирекция на полицията в Русе.Припомняме, че на 16 март 2008 година в апартамент в гр. Русе, бул. “Липник” № 76, вх. 4, ет. 2 са намерени труповете на Люба Георгиева Маркова и Людмила Евгениева Шиклова, с огнестрелни рани в главите, а така също и прострелян – Евгений Георгиев Шиклов. Веднага след установяване на самоличността на извършителя полицията започнала интензивни издирвателни мероприятия за локализиране на местонахождението му. Действията по издирването са проведени на територията на цялата страна, като целенасочено са проверявани възможни места за укриване на нашата и други области. Полицаите успели да съберат данни за посоката на оттегляне с автомобил на извършителя и заградили пътищата. След това започнали методично да претърсват районите, където предполагали, че може да се укрива мъжът. При претърсването са използвани високо проходими автомобили и специална техника – термовизьор, с която са работили служителите на Гранична полиция – Русе. В търсенето полицаите са използвали и самолет, за да могат да намерят по-бързо издирвания човек. Същевременно беше потърсено съдействието на медиите за призоваване на гражданите за подпомагане на издирването и за разпространение на снимката му.
При една от поредните проверки на такъв сигнал, на 20 март около 17.30 часа, служителите на полицейски участък в с. Червена вода при Второ РПУ, са спрели издирвания автомобил, който бил шофиран от заподозрения, когото задържали. При задържането е иззето оръжието, с което са извършени убийствата.
Проведени са и процесуални действия, при които са осигурени и други доказателства от значение за воденото разследване. На Георги Шиклов е повдигнато обвинение за извършеното престъпление по чл. 116 от НК. Той е направил пълни самопризнания при проведения разпит пред съдия и с постановление на прокуратурата е задържан за срок от 72 часа.

Facebook logo
Бъдете с нас и във