Банкеръ Daily

Новини

ЗАДЪРЖАХА 7 ДУШИ ЗА ПОРЪЧКОВО УБИЙСТВО НА ЗАСТРАХОВАТЕЛ

Полицията разкри организаторите на опит за поръчково убийство на лице от застрахователния бизнес. Задържани са четирима души - поръчител и трима извършители.
Поръчково убийство на старозагорски бизнесмен бе предотвратено в резултат на бързите и навременни действия на Главна дирекция “Противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и превенция” /ГД “ППООРП”/ и Софийска градска прокуратура. Информацията за подготвяното убийство на строзагореца М.М постъпва в ГДППООРП на 17 март.
М.М. е представител на застрахователна компания за Стара Загора, но от няколко месеца живее в София, съобщи на пресконференция днес директорът комисар Пламен Василев. На нея присъстваха още Софийският градски прокурор Николай Кокинов и неговият заместник Роман Василев.
В резултат на бързата реакция на криминалистите, на 22 март в Горублянско ханче край София са задържани В. И., Р.П., П.С. и К.Ш. При извършения личен обиск на В.И. са намерени и иззети 7500 лв. – втори транш от поисканата сума за извършване на убийството. Повечето от задържаните са от Стара Загора. Разследващите установяват, че поръчител на убийството е Р.П., като П.С. и К.Ш. са помагачи, а В.И. е трябвало да извърши физическото ликвидиране на М.М. Една от версиите за поръчката са неуредени финансови отношения между поръчителя и потенциалната жертва. Р.П. е имал частен бизнес, но го прекратил и в момента е работил за фирми на съпругата си, които са в сферата на търговията.
На четиримата е повдигнато обвинение по чл. 115 и 116 от НК и им е наложена мярка “задържане под стража” за 72 часа. Предстои внасяне на искане за постоянна мярка “задържане под стража”. Образувано е досъдебно производство. Събрани са достатъчно доказателства по случая, уточни комисар Василев. По време на пресконференцията беше уточнено, че поръчителят и жертвата са се познавали и преди време са имали общ бизнес. Градският прокурор Кокинов отбеляза, че предотвратяването на фаталния край в случая е в резултат на превантивните мерки, които се извършват от МВР и Прокуратурата. Зам.-градският прокурор Роман Василев също определи като голям успех на прокуратурата и полицията, че не се стигнало до фатален край

Facebook logo
Бъдете с нас и във