Банкеръ Daily

Новини

ВЪВЕЖДАМЕ ТАКСА ОТ 46,26 ЕВРО ЗА ПРЕЛИТАНЕ НАД НАША ТЕРИТОРИЯ

Намалява се националната таксова единица за аеронавигационно обслужване на прелитащите въздухоплавателни средства през въздушното пространство на България. Размерът на осреднената таксова единица за прелитане от 48, 44 евро става 46,26 евро за 2008 г., реши на днешното си заседание правителството, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет. Кабинетът одобри промени в Наредбата за таксите за използване на летищата за обществено ползване и за аеронавигационно обслужване в България.
С измененията Министерският съвет утвърди нов по-висок лихвен процент за закъснели плащания в размер на 9,24 на сто на годишна база. /Досегашният такъв беше 8,13/. Промените влизат в сила от 1 януари 2008 г.
Предложената таксова единица е определена след двустранни и многостранни консултации с авиационните превозвачи и е съгласувана и одобрена от Европейската организация за безопасност на въздухоплаването. Таксите за аеронавигационно обслужване се определят в съответствие с изискванията на Конвенцията за международното гражданско въздухоплаване и на Международната конвенция на Евроконтрол за сътрудничество за безопасност на въздухоплаването.

Facebook logo
Бъдете с нас и във