Банкеръ Daily

Новини

ВЪТРЕШНИЯТ МИНИСТЪР ВРЪЧИ КЛЮЧОВЕТЕ НА 15 НОВИ АВТОМОБИЛИ ЗА ОДП КЮСТЕНДИЛ

На тържествената церемония вътрешният министър поздрави служителите на кюстендилската дирекция и съобщи, че до края на годината ще им бъдат предостави още осем автомобила и инвестирани около 1 млн. лева за сградния фонд.
На тържествена церемония днес министър Румен Петков връчи ключовете на 15 нови автомобила на служителите на Областната дирекция в Кюстендил. Гости на церемонията бяха народните представители от Кюстендил Мая Манолова и Иво Атанасов, кметът на града Петър Паунов, областният управител Любомир Дермански, Адрианополският епископ Евлогий – игумен на Светата Рилска обител, ръководители на областни структури и правосъдни институции.
12 от автомобилите са “Опел Астра”, високопроходима “Лада Нива”, БМВ и “Опел Вектра” след водосвет поеха към районните полицейски управления, сектор “Пътна полиция” и служби на ОДП.
През последната година областната дирекция е получила 23 автомобила, а за обновяването на сградния фонд и техническото оборудване от бюджета на МВР бяха предоставени 202 хил. лв., подчерта комисар Чавдар Караджов и благодари за подкрепата на вътрешното министерство.
Вътрешният министър Румен Петков откри и обновената зала на областната дирекция. В нея ще се провеждат занятията в рамките на професионалната учебна година, специализираните обучения, конференции, представянето на превантивните програми и осъществяването на партньорските проекти с институциите и гражданските структури. Кметът на града Петър Паунов подари мултимедия за залата.
Министър Петков благодари директора на ОДП – Кюстендил комисар Караджов за добрата работа на дирекцията. Контактите в Кюстендил са пример за доброто взаимодействие – от наша страна работата на директора на ОДП комисар Караджов, от страна на местната власт работата на господин Паунов, както и подкрепата на депутатите. Министър Петков поздрави служителите на кюстендилската дирекция и съобщи, че до края на годината министерството ще им предостави осем автомобила и инвестирани около 1 млн. лева за сградния фонд.

Facebook logo
Бъдете с нас и във