Банкеръ Daily

Новини

ВРЪЧИХА СЕРТИФИКАТИ НА ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ, ЗАВЪРШИЛИ КУРС ПО ФРЕНСКИ

С пожелания за успех министърът на държавната администрация Николай Василев връчи сертификати за владеене на френски език на преминалите обучение държавни служители, сред които и представители от МДААР. Общо 138 чиновници получиха днес сертификати по време на официална церемония, която се състоя във Френския културен институт.
Министър Василев отбеляза, че френският език е един от водещите европейски езици и по тази причина интересът към изучаването му е засилен. Според него повеждането на езикови обучения е от изключителна важност, тъй като те допринасят за модернизирането на администрацията в България. Министър Василев благодари на френското правителство, което финансира обученията.
Курсовете сe провеждат на базата на меморандум от 2006 г., подписан от Република България, Международната организация на франкофонията, Република Франция, Люксембург и Френската общност в Белгия. Срокът на споразументието е 4 години. По силата на този документ всяка година курсове по френски език могат да преминават до 500 държавни служители. До сега в обученията са се включили над 600 души от цялата страна, а близо 350 се учат в момента.

Facebook logo
Бъдете с нас и във