Банкеръ Daily

Новини

ВАНЬО ТАНОВ ОБВИНИ РУМЕН ПЕТКОВ, ЧЕ Е ИЗНЕСЪЛ СЕКРЕТНА ИНФОРМАЦИЯ

По време на заседанието на вътрешната комисия по никакъв повод не е ставало въпрос Алексей Петров в какво качество е провел срещата си с известните дупнишки бизнесмени Галеви и министър Петков. Това коментира в предаването „Кой говори” на Дарик радио бившият директор на ГДБОП Ваньо Танов.
„Министърът изнесе класифицирана информация по време на заседанието на комисията. Смятам, че срещу него трябва да бъде образувано веднага наказателно производство за изнасяне на класифицирана информация”, каза още Танов.
Късно снощи беше разпространена информация, че посредникът на за срещата между Румен Петков и братя Галеви е Алексей Петров, по-известен като Бишвата Барета, от където се подразбира, че Петров в момента е сътрудник на МВР.
Не оспорвам, че съм казал, че Алексей Петров е бил посредник, но оспорвам това, че е съобщавано в какво качество е. Какво работи точно Петров в момента – такава информация нямам и не съм могъл да съобщя в комисията. Първо – в службата, която аз съм ръководил, няма такава информация за Алексей Петров; второ – всичката тази информация е предоставена на комисията в парламента, каза още Танов

Facebook logo
Бъдете с нас и във