Банкеръ Daily

Новини

УСПЕШНО ПРИКЛЮЧИ ПЪРВИЯТ СЕМИНАР НА БИВТ

На 26 март (сряда) успешно приключи първият семинар на новоучредения Български институт за външна търговия (БИВТ), създаден с участието на Българска стопанска камара, съобщиха от камарата. Той беше под надслов “Бизнес с Германия” и в него взеха участие мениджъри на малки и средни предприятия.
Участниците са получили богата и полезна информация по практически въпроси за двустранните търговски отношения от лектор-консултанта Станислава Колева - експерт по международни отношения. Семинарното занятие е приключило с обсъждане на индивидуалните пазарни казуси, поставени от курсистите, и набелязването на мерки и дейности, съобразени с техния бизнес. На участниците в семинара на БИВТ са били осигурени ефективни търговски контакти с немски партньори по конкретни сделки.
Сред основните цели и непосредствени инициативи на новоучредения Български институт за външна търговия са организиране на семинари, а също така обсъждане на проблемите, свързани с търговския баланс на страната ни, както и необходимите мерки за подобряване на експортната политика на България.
Следващите курсове, организирани от БИВТ, ще се проведат на: 18 Април – „Стратегии за излизане на външни пазари”, и на 19 април 2008 г. - Пазари и търговия с Русия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във