Банкеръ Daily

Новини

РЕНЦО ФРАНЧЕСКОНИ ЩЕ БЪДЕ ПОЧЕТЕН КОНСУЛ В ОБЛАСТ ФРИУЛИ

С решение на правителството италианският гражданин Ренцо Франческони ще бъде назначен за почетен консул на България със седалище гр. Порденоне и консулски окръг – област Фриули, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.
Ренцо Франческони е консултант, доцент в областта на селското стопанство, журналист, специалист по маркетинг. Основните усилия на неговата дейност ще се насочат към подпомагане развитието на бизнес-контактите и културните връзки между България и областта Фриули, към стимулиране на инвестициите от тази област у нас, към съдействие на посолството при осъществяването на посещения, организиране на мероприятия на територията на областта и разпространяване на информация за бизнес възможностите на двете страни, към развитие на туризма.
Област Фриули, част от провинция Фриули-Венеция Джулия на Италия, е една от областите, в които броят на пребиваващите постоянно или временно български граждани през последните години расте постоянно. Тя е от силно развития индустриален север на страната, който проявява подчертан интерес към развитие на сътрудничеството със държавите от ЮИЕ.
Към момента страната ни има почетни консули и в италианските градове Парма, Анкона, Тревизо, Бари, Неапол, Торино, Винчи и Генуа.

Facebook logo
Бъдете с нас и във