Банкеръ Daily

Новини

ПУСНАХА ОТ АРЕСТА ОБВИНЕН ЗА ОТВЛИЧАНЕ ВЪВ ВАРНА

Управителят на фирма Трансинс рециклираща компания Николай Николов, който е обвиняем за отвличане и подбудителство към убийство на Венцислав Евтимов и Добринка Пекова, беше пуснат под домашен арест от Варненския апелативен съд.
Магистратите мотивираха решението си с влошеното здравословното състояние на Николов, което би направило престоя му в ареста незаконосъобразен. Според представената съдебно-медицинска експертиза обвиняемият се нуждае от лечение, което не може да му бъде предоставено в болницата на МВР в София.
Варненският окръжен съд отказа да измени мярката за неотклонение на Николов миналата седмица, но въззивната инстанция не потвърди решението, припомнят от пресслужбата на съда.
Телата на Евтимов и Пекова бяха открити през няколко дни в коритото на река Камчия близо до село Круша през май миналата година. И двете жертви са били удушени с италианска примка, овързани с въжета и метални тежести. За убийството им като обвиняем освен Николов беше задържан и Ганислав Начев, който е член на Управителния съвет на „Трансинс”.

Facebook logo
Бъдете с нас и във