Банкеръ Daily

Новини

ПРАВИТЕЛСТВОТО ОДОБРИ ПРОЕКТ НА НАТО ЗА ГЛОБАЛЕН GPS

Със свое решение правителството одобри проекта на Допълнение № 3 към Меморандума за разбирателство № ІV между страните-членки на НАТО и Департамента по отбрана на САЩ относно Глобалната система за позициониране „НАВСТАР”, съобщи правителствената информационна служба. Съгласно Меморандума САЩ предоставят безплатно на държавите от НАТО поддръжка на военния GPS сигнал, неговото използване и необходимата за това информация.
България се присъедини към Меморандума с решение на правителството от 22 април 2005 г. Одобреният днес проект на Допълнение № 3 към него е свързан с усъвършенстването на техническите средства от Глобалната система за позициониране и изменения в процедурите за придобиване на тези средства.
Присъединяването на България към Допълнение №3 ще спомогне за реализирането на националните цели в областта на сигурността и отбраната, за изпълнение на поетите от страната ни международни ангажименти в тази област и за постигането на пълна оперативна съвместимост на Българската армия с армиите на останалите държави от НАТО.

Facebook logo
Бъдете с нас и във