Банкеръ Daily

Новини

ОСТАВИХА В АРЕСТА ДВАМА ВАРНЕНЦИ, ОБВИНЕНИ ЗА ОТВЛИЧАНЕ

27-годишният Юри Г. Петков и 39-годишният Сергей Ан. Телцов, обвинени в отвличане на мъж от Аксаково, от днес са с най-тежката мярка за процесуална принуда „задържане под стража”, определена от Варненския окръжен съд, съобщиха от пресцентъра на съда. Петков и Телцов, който има статут на временно пребиваващ в България са обвиняеми по дознание на РПУ - Аксаково затова, че на 12 март тази година отвлекли друго лице и то с неговия личен автомобил. След като го отвели на изолирано място, го пребили и ограбили, като задигнали портфейл, други лични вещи и автомобила на пострадалия. Благодарение на бързите действия на полицията, само дни след отвличането са задържани Петков и Телцов. Събраните до настоящия момент гласни и други доказателства свидетелстват, че в основата на конфликта, довел до престъплението е подялба на територия за търговия с наркотици.
Ценени поотделно и в цялост разпитите на пострадалия мъж и на други свидетели, извършени пред съдия, огледа на произшествието и експертните справки обосновават предположението, че както Юри, така и Сергей са автори на престъплението за което се разследват. На 18 март тази година двамата са привлечени като обвиняеми за тежко умишлено престъпление, което се наказва със затвор от 3 до 10 години. Съдът намира, че с оглед на продължаващите следствени действия най-адекватната мярка за неотклонение и за двамата е „задържане под стража”. Основание за ареста съдът черпи и от съдебната биография на Петков, който е осъждан три пъти за грабежи. В хода на днешното съдебно заседание бе представен обвинителен акт от Районна прокуратура Варна срещу Сергей Телцов за извършено от него друго престъпление – изнудване. Съдът цени този документ само като основание за извод, че ако е на свобода Телцов, също както и Петков може да извършат друго престъпно деяние.
Ако обжалват определенията на Варненския окръжен съд, Петков и Телцов ще се явят пред Апелативния съд във Варна на 25 март, от 11,00 часа.

Facebook logo
Бъдете с нас и във