Банкеръ Daily

Новини

НИКОЛАЙ ВАСИЛЕВ ЩЕ ОТКРИЕ ФОРУМ КАРИЕРИ ВЪВ ВАРНА

В понеделник, 24 март, от 10.00 часа във фоайето на Фестивалния и конгресен център във Варна ще бъде официалното откриване на форум „Кариери – добра кариера, добър живот”, организирано за седма поредна година от „ДжобТайгър” ООД, Министерството на държавната администрация и административната реформа и с подкрепата на „Нестле България” АД, съобщиха от пресцентъра на МДААР. Варна е вторият от осем големи университетски града, в които тази година се провежда форумът.
В откриването ще вземат участие Николай Василев, министър на държавната администрация и административната реформа, Димитър Димитров, министър за един ден, Светлозар Петров, управител на „ДжобТайгър” ООД и Биляна Георгиева, мениджър „Корпоративни продажби” в „Нестле България” АД.
Резултатите от миналите издания на форума за студентски стаж и кариера показват, че все повече работодатели са готови да дадат шанс за развитие на младите хора в България. От старта на инициативата през 2000 г. досега над 70 000 студенти и млади специалисти от цялата страна посетиха дните на кариерата. Всяка година броят на компаниите и обявените стажантски програми нараства, като само през 2007 г. от посредничеството на форум „Кариери” са се възползвали близо 13 000 младежи от цялата страна. Във варненското издание на форума миналата година се включиха 60 фирми и над 3500 млади хора.
Основна цел на инициативата е откриването на нови възможности за професионалната реализация на студентите и младите специалисти и подпомагане на българските работодатели в усилието им да открият подходящи кандидати за своите стажантски програми и свободни работни места. На форума работодатели от цялата страна се срещат с млади хора, търсещи работа или стаж, а младежите получават информация за изискванията за наемане на работа и имат възможност да ги сравняват със своите умения и желания за професионална реализация. Участието на студентите и младите специалисти във форум „Кариери” е безплатно.
Традиционно МДААР участва във форума със собствен щанд, представящ стажантската програма „Българската мечта”, както и възможностите за работа в държавната администрация. На щанда на министерството младите хора имат възможност да се запознаят с условията за стаж през 2008 г. – кандидатите трябва да са студенти от държавни или частни университети в България или в чужбина, да имат завършен първи курс, да владеят много добре поне един чужд език и да имат добри компютърни умения. Автобиографии се приемат до 30 юни 2008 г. на е-mail: [email protected] От 2002 г. досега чрез програмата „Българската мечта” са проведени над 1000 стажа в български и чуждестранни фирми и институции. От 2006 г. насам летните практики по програмата са насочени изцяло към структурите на държавната администрация и за 2 години от тази възможност са се възползвали 200 студенти.

Facebook logo
Бъдете с нас и във