Банкеръ Daily

Новини

МОРЯЦИТЕ ОТ ПЕРУН ИМАТ ДА ПОЛУЧАВАТ 126 000 ДОЛАРА

Над 126 000 долара от неизплатени заплати имат да получават моряците от „Перун”. Спасителният кораб бе отдаден по договор за беърбоут чартър на българската фирма „Интернет-агенция ООД. Поради неизплащане на дължимите възнаграждения от 1 февруари тази година договорът с наемателя бе прекратен. „Перун”, който дълго време не можеше да се завърне в страната, акостира на пристанище Варна около 4 часа тази сутрин.
„Над 78 000 долара дължи наемателят на „Перун” само на българските моряци. Други 48 000 долара са неизплатените задължения на украинските моряци, пътували с кораба. Това съобщи във Варна капитан Николай Апостолов – шеф на Изпълнителна агенция „Морска администрация”, цитиран от Дарик радио. Договорите на украинците с чартьора са били фалшифицирани. Случаят се проверява от украинска страна, разкри капитан Апостолов. Шефът на „Морска администрация” съобщи, че от 1 февруари българските моряци от „Перун” са назначени на заплата в изпълнителната агенция, в качеството й на корабособственик. Около 300 000 лева са разходите по прибиране на „Перун” в родината. От „Морска администрация” ще си търсят парите, дадени за гориво, проливни такси, застраховки и заплати на 12-членния екипаж, заяви още Апостолов.

Отделно „Интернет-агенция дължи на „Морска администрация” 150 000 долара по договора за беърбоут чартър. По време на престоя на „Перун” в Дубай на борда на кораба възникна пожар, което стана причина тази сутрин Варненската прокуратура да разпита екипажа. Пожарът стана малко след полунощ на 8 февруари в спалнята на капитана. Нанесени бяха незначителни щети, като причините за инцидента все още се изясняват.

Facebook logo
Бъдете с нас и във