Банкеръ Daily

Новини

КОМУНАЛНИ, СОЦИАЛНИ И ТУРИСТИЧЕСКИ ПРОЕКТИ ОБСЪЖДА КМЕТЪТ НА ГАБРОВО В ТУН

На тридневно официално посещение в швейцарския град Тун заминават днес Кметът на Община Габрово Томислав Дончев и координаторът на съвместните проекти Анелия Цанкова. Визитата се осъществява по покана на Общинския съвет и Кмета на град Тун Ханс-Уели фон Алмен.
Целта на посещението е обсъждане на съвместните проекти от швейцарска страна и по-нататъшното им развитие, разширяване и задълбочаване на сътрудничеството между Габрово и Тун.
Програмата за посещението включва официални разговори с Кмета на Тун Ханс-Уели фон Алмен относно съвместни социални проекти, продължаване на сътрудничеството в сферата на комуналните услуги, обсъждане на плановете и перспективите за развитието на Узана, Програмата за съвместна работа Габрово-Тун 2008 г., както и бъдещи намерения и предложения от страна на Габрово за продължаването на сътрудничеството.
Предвидени са срещи на Кмета на Община Габрово с градски и общински съветници на град Тун и с представители на бизнеса, както и запознаване с политиката на град Тун за насърчаване на новооткрити фирми.

Във връзка с един от приоритетите в програмата за управление на Община Габрово е предвидено посещение на кантоналната кадастрална служба на кантона Берн и на фирмата “Дючлер-Негели”, която отговаря за кадастъра на град Тун.
Програмата включва и посещение на Дирекцията по строителство на град Тун и на партньорската организация Тийфбаумат, която работи в тясно сътрудничество с “Благоустрояване” ЕООД – Габрово, както и среща с ръководството на Сдружението за подпомагане на партньорството Тун-Габрово.

Facebook logo
Бъдете с нас и във