Банкеръ Daily

Новини

КОМПЕНСИРАТ СЛУЖИТЕЛИТЕ ОТ МО И МВР ЗАРАДИ ПЛОСКИЯ ДАНЪК

Средните брутни работни заплати на гражданските лица по Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България и на лицата, работещи по трудово правоотношение по Закона за МВР, в главните дирекции „Изпълнение на наказанията” и „Охрана” към Министерството на правосъдието, НРС и НСО, ще бъдат компенсирани във връзка с промените в Закона за данъците върху доходите на физическите лица, постанови правителството, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.
От 1 януари 2008 г. беше въведен 10-процентов пропорционален данък върху доходите на всички лица. За да не бъдат ощетени хората с по-ниски заплати, правителството компенсира работещите в публичната сфера с доходи до 430 лв., ако са по трудово правоотношение, и до 375 лв., ако са по служебно правоотношение. Всички служители, с изключение на работещите в системата на МО и МВР, получиха увеличените си заплати през януари.
Днешното правителствено постановление определя новите средни работни заплати в тези ведомства, като предвижда увеличението за януари, февруари и март да се изплати с полагащите се възнаграждения за м. март.
В резултат на компенсирането на доходите на гражданските лица в Министерството на отбраната тяхната средна брутна работна заплата ще се увеличи с 11,79 лв. от 529,64 лв. на 541,43 лв. В системата на МВР средната месечна брутна работна заплата за лицата, работещи по трудово правоотношение, ще се увеличи с 11,05 лв. от 482,78 лв. на 493,83 лв.

Facebook logo
Бъдете с нас и във